Behalve binnenschilderwerken kan je ook op ons rekenen voor het plaatsen van een laminaatvloer. Op die manier kunnen we je interieur nog net die stap verder helpen afwerken.

Interesse om ons hier ook voor in te schakelen? Laat het ons zeker weten. We helpen je met veel plezier verder.

Afwerking van woning
Laminaat leggen

Wat moet je weten over laminaat?

Laminaatvloeren zijn al lang een populaire optie voor vloerbekleding. Niet alleen vanwege het diverse aanbod en de duurzaamheid, maar ook de betaalbaarheid draagt ertoe bij.

Het plaatsen van laminaat kan de uitstraling van een kamer in meer dan positieve zin veranderen.

Laminaat plaatsen: hoe beginnen we eraan?

Voordat we beginnen moeten we de ruimte eerst en vooral goed voorbereiden. We zorgen dus voor een schone, vlakke en droge ondervloer. Oude vloerbedekking wordt weggehaald en we zorgen ervoor dat er geen stof, vuil of puin achterblijft. Hierna plaatsen we de nieuwe ondervloer om geluid te dempen, vocht te weren en oneffenheden weg te werken.

Verder meten we de ruimte nauwkeurig op en berekenenen we hoeveel laminaat er nodig is. Hierbij wordt wat extra gerekend voor snijverlies. Daarna wordt het laminaat op maat gesneden.

Laminaat leggen
Schilderwerken in woonkamer door Quast

Het leggen van het laminaat zelf

We beginnen in een hoek van de kamer en werken naar buiten toe. Er wordt gebruik gemaakt van wiggen om een kleine opening tussen de planken en de muur te creëren, dit zorgt voor uitzettingsruimte.

De meeste laminaatvloeren worden geïnstalleerd met een kliksysteem. De planken kunnen stevig in elkaar klikken en zijn zo goed vergrendeld.

Aandacht voor afwerking

We zorgen ervoor dat de naden tussen de planken verspringen, dit zorgt voor een stabiele en esthetisch aantrekkelijke vloer. Er wordt gebruik gemaakt van verschillende lengtes planken om dit patroon te creëren.

Zodra al het laminaat is gelegd, plaatsen we de plinten langs de randen van de kamer om de uitzettingsruimte te bedekken. Afhankelijk van de situatie kan dit met clips, spijkers of lijm gebeuren.

Tips voor en na het plaatsen:

  • Laat het laminaat minstens 48 uur acclimatiseren in de ruimte voordat je begint met de installatie.
  • Zorg ervoor dat de ruimte goed geventileerd is voor en tijdens het installatieproces om schimmelvorming te voorkomen.
  • Laminaatvloeren zijn relatief onderhoudsarm, maar ze vereisen wel regelmatige reiniging en onderhoud om hun uitstraling te behouden. Gebruik een zachte bezem of stofzuiger om stof en vuil te verwijderen, en gebruik een vochtige dweil om de vloer schoon te maken. Vermijd het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen, omdat deze de vloer kunnen beschadigen.
Schilderwerken in woonkamer door Quast

Heb je een vraag of wens je graag een offerte voor jouw project?

Quast Schilderwerken BV

Adres: Fernand Tavernestraat 6
9400 Ninove

E-mail: hello@quastschilderwerken.be

tel: 0495 19 85 30

Btw: BE 1001.666.243

Stuur een bericht